viata dupa viata

 

Faclia unui fir de iarba e stinsa de adierea taioasa a suflului vantului. Se pare ca sfarstiul s-a contopit cu un nou inceput, viata s-a unit cu moartea precum cerul s-a unit cu marea, inghitind pamantul intr-un abis inexistent. Cateodata se intampla ca speranta sa ramana ancorata in viata si astfel ajung neufragiatii unei tragedii pe propriul tarm al lumii interioare.
– S-a terminat? acelasi glas cald de odinioara imi incalzeste urechile si vibratiile delicate imi patrund ca prin efractie in inima.
– Pare-mi-se ca da! … acelasi ton ironic, inodat cu lacrimi, era singura afectiune pe care eram dispusa sa o ofer.
A-nceput intr-o zi de joi. Imi amintesc perfect. Era ora patru. Dupa-amiaza a inceput printr-o spasma a pamantului. In ziua aceea mi-am pierdut infinite fragmente din suflet odata cu oamenii ce si-au stins viata in apa cereasca. Multe zile la rand am vazut cum suflete iubite si straine s-au scaldat in apa altei lumi prin inecare, sufcare in focurile iadului ce s-au urcat pe Pamant si in uraganele ce-au stins flacara sperantei, aceea ce alimenteaza viata. S-au stins. Si am ramas doar eu, eu si sufletul meu demiurgic- mama.
Ne-am refugiat in poiana si-am privit sfarsitul lumii la un picnic cu stelele. Ne-am imprietenit cu Pluto ce ne-a trimis scrisori inghetate… pacat ca le-am primit pe toate. Se pare ca Soarele a fost singurul care nu a vrut sa ne trimita fericire, lasandu-ne sa ne alimentam viata cu speranta luata din aer, din cer, de la stele, dar nu si din pamant. Si totusi poate a fost un miracol- am supravietuit.
Acum, un ghiocel isi face loc. Se pare ca din amalgamul schimbarii a iesit inceputul unei noi vieti.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: