primavara a sosit

Totul revine la viata. Totul canta din nou. Pomii, in dorul lor nestins de viata, au ajuns aici. Aici, in fericire. Dorul lor s-a stins, pentru ca viata e in sfarsit aici. Insa cel al sufletului meu inca bantuie. Bantuie cerul si pamantul. Imi bantuie visul si gandul. Gandul la o noua viata, primita de acest pamant de la Primavara, continuata in anotimpul verde, vestejita in cel auriu, moarta in cel alb. Gandul imi zboara, el zboara peste tot, de la pomii infloriti, la muntii dezmortiti, de la albinele din stupi, la animatia din strazi.
Primavara a intins o mana inimii mele. E o sansa de a ma ridica din ganduri negre. Oare acesta e un leac? Oare are sens ce spun? Jocul vietii ma inconjoara din toate partile. As putea sa-l aseman cu un labirint, cai intinse si nenumarate, unele bune, altele rele. Ce face Primavara? Ma ajuta sa gasesc o cale buna, ma influenteaza prin viata si veselia ce o emana. Ce vreau sa spun? Ce vreau sa descriu? O Primavara perfecta, dar iata ca ma inclin spre o semnificatie complexa, speciala. Nu stiu unde ma indrept. M-as putea opri aici. As putea continua in descrierea unei Primaveri materiale, a celei care se vede cu ochiul fizic. Dar nu pot. Din adancuri izbucneste o vointa puternica, indemnandu-ma sa nu ma opresc si sa spun ca Primavara inseamna un motiv de viata, un indemn la viata, o strigare la viata, poate chiar viata.
Aici ma voi opri. Aici voi inchide un drum spre gasirea unui raspuns. De ce? Simplu. Deoarece gandurile mi-au fost furate de un splendid apus. O sfera clara, aprinsa se ascunde dupa o umbra inflorita in culori stinse. Sfera apune, tragand in urma-i o magie de culori fierbinti, semnificand sfarsitul unei vieti temporare, pentru ca maine, o alta sa inceapa.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: