Am invatat ca …

Am invatzat k nu potzi face pe cineva sa te iubeasca..tot ce potzi face este sa fii o persoana iubita..restu de pinde de ceilaltzi..am invatzat k orikat mi`ar pasa mie..altora s`ar putea sa nu le pese! am invatzat k dureaza aani sa castigi incredere..shi k ea se poate pierde doar in kteva secunde..am invatzat k nu conteaza ce ai in viatza..ci pe cine ai ! am invatzat k nu tre sa cumperi cu ceea ce potzi..altzii mai bine sa fak..ci cu ceea ce potzi tu sa faci..! am invatzat k nu nu conteaza ce li se intampla oamenilor….ci conteaza ceea ce pot eo` sa fac pt a se rezolva..am invatzat k tre sa te despartzi de cei dragi cu cuvinte kalde..s`ar putea sa fi ultima oara knd ii vezi! am invatzat k potzi continua ink mult timp dupa ce ai zis k nu mai potzi..am invatzat k eroii sunt cei kre fac ..ce trebuie knd tre faca ceea ce treeeee …..knd trre..indiferent de consecintze..am invatzath k sunt oameni kre te iubesc..dar nu jtiu kum sa` o arathe..am invatzat k atunci knd sunt suparata am dreptu sa fiu suprata dar nu am dreptu sa fiu si rea cu ceilaltzi..pt ceea ce mi se intampla..am invatzat k prietenia adevarata continua sa existe chiar si de la distantza.iar asta este valabil pt iubirea adevarata…am invatzat k dak cineva nu te iubejte cum ai vrea tu nuinseamna k nu te iubejte din tot sufletu ….Am invatzath k Indiferenth kt de bun itzi este un prieten Orikum te va rani din knd in knd Dar tu trebuie sa`l iertzi pentru asta! Am invatzath k Nu este intotdeauna de ajuns sa fii iertat de altzii, Kteodat` trebuie` sa invetzi sa te iertzi pe tine insutzi!! Am invatzath k Indiferent kt de multh suferi, Lumea nu se va opri in loq ptr` durerea ta..!! Am invatzath k Trekuthu` shi circumstantzele mi`ar putea influentza personalitatea Shi k doar Eu sunth` responsabila pentru ceea ce o sa devin..!! Am invatzath k Dak` 2oameni se cearta, nu inseamna k nu se iubesc Shi nici faptu` k nu se cearta nu dovedeshte k se iubesc! Am invatzath k Uneori trebuie` sa pui pers` pe primu` loq shi nu faptele sale…!! Am invatzath k Indiferent de consecintze Cei kre sunth` cinstitzi cu ei insisi ajung mai departe in viatza!! Am invatzath k Viata itzi poate fi schimbatha in kteva ore De katre oameni kre nici nu the cunosc… Am invatzath k Shi atunci knd krezi k nu mai ai nimic de dath Knd te va striga un prieten vei gasi puterea de a`l ajuta!! Am invatzath k oamenii la kre tzii cel mai mult Itzi sunth luatzicel mai repedhe… Am invatzath k uneori e greu sa`tzi dai seama Unde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani oamenii si a`tzi sustzine parerile..! Am invatzath k trebuie sa iubesc Ca sa fiu iubita..

După un anumit timp, omul învaţă să perceapă diferenţa subtilă între a susţine o mînă şi a înlănţui un suflet, şi învaţă că amorul nu înseamnă a te culca cu cineva şi a avea pe cineva alături nu e sinonim cu starea de siguranţă, si aşa, omul începe să înveţe…

Că sărutările nu sunt contracte şi cadourile nu sunt promisiuni, şi aşa omul începe să-şi accepte căderile cu capul sus şi ochii larg deschişi, şi învaţă să-şi construiască toate drumurile bazate în astăzi şi acum, pentru că terenul lui „mîine” este prea nesigur pentru a face planuri … şi viitorul are mai mereu o mulţime de variante care se opresc însă la jumătatea drumului.

Şi după un timp, omul învaţă că dacă e prea multă, până şi căldura cea dătătoare de viaţă a soarelui, arde şi calcinează. Aşa că începe să-şi planteze propria grădină şi-şi împodobeşte propriul suflet, în loc să mai aştepte ca altcineva să-i aducă flori, şi învaţă că într-adevăr poate suporta, că într-adevăr are forţă, că într-adevăr e valoros, şi omul învaţă şi învaţă … şi cu fiece zi învaţă.

Cu timpul înveţi că a sta alături de cineva pentru că îţi oferă un viitor bun, înseamnă că mai devreme sau mai tîrziu vei vrea să te întorci la trecut.

Cu timpul înţelegi că doar cel care e capabil să te iubească cu defectele tale, fără a pretinde să te schimbe, îţi poate aduce toată fericirea pe care ţi-o doreşti. Îţi dai seama cu timpul că dacă eşti alături de această persoană doar pentru a-ţi întovărăşi singurătatea, în mod inexorabil vei ajunge să nu mai vrei să o vezi.

Ajungi cu timpul să înţelegi că adevăraţii prieteni sunt număraţi, şi că cel care nu luptă pentru ei, mai devreme sau mai tîrziu se va vedea înconjurat doar de false prietenii.

Cu timpul înveţi că vorbele spuse într-un moment de mînie, pot continua tot restul vieţii să facă rău celui rănit.

Cu timpul înveţi că a scuza e ceva ce poate face oricine, dar că a ierta, asta doar sufletele cu adevărat mari pot.

Cu timpul înţelegi că dacă ai rănit grav un prieten, e foarte probabil ca niciodată prietenia nu va mai fi la aceeaşi intensitate.

Cu timpul îţi dai seama că deşi poţi fi fericit cu prietenii tăi, într-o bună zi vei plânge după cei pe care i-ai lăsat să plece.

Cu timpul îţi dai seama că fiecare experienţă trăită alături de fiecare fiinţă nu se va mai repeta niciodată.

Cu timpul îţi dai seama că cel care umileşte sau dispreţuieşte o fiinţă umană, mai devreme sau mai târziu va suferi aceleaşi umilinţe şi dispreţ, dar multiplicate, ridicate la pătrat.

Cu timpul înveţi că grăbind sau forţând lucrurile să se petreacă, asta va determina că în final, ele nu vor mai fi aşa cum sperai.

Cu timpul îţi dai seama că în realitate, cel mai bine nu era viitorul, ci momentul pe care-l trăiai exact în acel moment.

Cu timpul vei vedea că deşi te simţi fericit cu cei care-ţi sunt împrejur, îţi vor lipsi teribil cei care mai ieri erau cu tine şi acum s-au dus şi nu mai sunt…

Cu timpul vei învăţa că încercând să ierţi sau să ceri iertare, să spui că iubeşti, să spui că ţi-e dor, să spui că ai nevoie, să spui că vrei să fii prieten, dinaintea unui mormânt, nu mai are nici un sens.

Dar din păcate, se învaţă doar cu timpul…

Reclame

2 comentarii (+add yours?)

 1. Day
  apr. 13, 2009 @ 20:44:09

  I like this poem so much…..
  Uneori „paginile” aruncate la intampplare fie ele chiar si pe net te pot face sa zambesti, datorita unor cuvinte adunate si insirate … datorita unui fapt real … oamenii se pot completa

  Răspunde

 2. Roxana emy
  sept. 07, 2010 @ 10:32:00

  Is frumose , multi se regasesc in aceste versuri…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: