chinul de a iubi

Intuneric…Pustiu…Un tablou negru fara nicio noima,pictat de un pictor anonim cu pensule de spini,pe panza vietii ei.Asa ii era sufletul inainte sa-l unoasca.Un frig glaciar i-a patruns in inima deschisa pentru prima oara spre iubire.O iubire puerila pe care numai in ubra unui vis o putea avea.Intr-o zi visul i s-a implinit.Era ziua in care l-a cunoscut pe el.Un tip misterios,aparut parca din neant,cu chip de inger dragalas.A fost tot timpul langa ea,dar ea nu avusese ochi sa-l vada.Era prizoniera intr-o lume infantila..o lume cu printi si zane.
Cand era in preajma-i simtea cum mii de fluturasi prin viata in sufletul ei si se zbat pentru a scoate la suprafata sentimentul cel mai pur si mai gingas:dragostea.In sfarsit s-au cunoscut.Cand erau impreuna lumea intreaga le apartinea.era exact ca in visele ei.Nimic si nimeni nu le putea strica acea fericire ideala.Cat timp vea sa dureze acel vis frumos?Destul de putin timo ca ea sa se poata bucura cu adevarat de puritatea acestui sentiment si sa inteleaga ce inseamna a iubi cu adevarat.
Intr-o zi intreg universul ei fu invaluit de o aura neagra.Viata ii intorsese spatele s a blestemat-o la chinul de a iubi.Lumea era tot mai meschina si o ranea atunci cand se astepta mai putin.Ce s-a intamplat cu el?A plecat fara nicio explicatie.
El o evita neincetat.Nu avea puterea sa o priveasca in ochi si a parasit-o fara sa-i spna vreun cuvant.el devenea pe zi ce trecea mai introvertit si expresiile fetei i se urateau,sctand rautatea sufletului si veninul din inima lui incapabila sa iubeasca.
Privindu-l lacrimi de sange ii curgeau pe obrazul nu demult sarutat de buzele lui dulci.Erau lacrimi dureroase asemanatoare unei ploi acide,ce lasau urme adanci in sufletul ei de copila indragostita.A plans neincetat,pana izvorul lacrimilor cristaline a secat.Se simtea din nou goala,nu mai avea pentru ce sa traiasca.Purta in suflet o durere muta,instalata parca in inima ei firava.
Din acel moment a jurat sa nu mai iubeasca nicodata si si-a incuiat lacatul inimii cu cheia suferintei.Destinul ii era scris,iubirea nu era sortita pentru ea.Durerea si-a infipt ghearele metalice si ascutite in sufletul ei curat si neatins de pacat.
Privea cu ochii in lacrimi la soarele care nu demult era tainuitorul iubirii lor.Stralucirea lui palise,iar razele-i nu-i mai luminau cerul…era un soare stins.
A inchis ochii si si-a amintit de lumea ei.Acm era ca un glob de cristal ,aflat pe muchia unei mese si gata sa cada.A alergat disperata sa-si salveze putina fericire ce i-a mi ramas,inchisa parca intr-o fortareata.A prins globul in care erau adunate toate visurile si sperantele ei si deodata s-a trezit….unde era?
Era in palatul ei,alaturi de un print fermecator.Intr-o clipa a uitat de toata suferinta pe care a avut-o si la privit in ochi.El a fost fermecat de privirea ei misterioasa si a sarutat-o simtind golul care il avea in suflet.
Apoi i-a soptit:’Aceasta este lumea pe care ti-o doresti,lumea creeata de tine,iar eu voi fi mereu aici si te voi invata ce inseamna sa iubesti cu adevarat”
  

 

Reclame

6 comentarii (+add yours?)

 1. cevadiferit
  dec. 24, 2008 @ 17:27:05

  superb. te iubesc >:D<

  Răspunde

 2. iulian
  mart. 23, 2009 @ 08:44:55

  mijtooo

  Răspunde

 3. Mircea Popescu
  mai 19, 2009 @ 15:42:37

  „Am plecat în Italia din cauza cumnatului meu. Tot din cauza lui m-am întors” – povesteºte Dora, o femeie de 32 de ani dintr-un sat din Vrancea. Au lãsat în România ce n-au vîndut pentru vizã: gospodãria, maºina ºi doi copii. Au plecat la muncã în Italia. „Sora mea ºi soþul ei erau stabiliþi acolo de ºapte ani. De vreo doi ani, cumnatu-meu se þinea de capul nostru sã ne ducem ºi noi. N-am vrut sã aud de asta pînã într-o zi. Au venit în þarã sã vîndã apartamentul din Focºani. Au cumpãrat unul în Bucureºti. Schimbaserã ºi maºina. Asta era una scumpã. Mi-am închipuit cã trebuie sã fie bine în Italia.”

  Răspunde

 4. July
  iul. 24, 2009 @ 11:10:46

  ai talent la asa ceva! mi-a placut ! in special expresiile si metaforele…. bravo!

  Răspunde

 5. wnzqortl
  sept. 01, 2009 @ 20:56:20

  9scU1h dwskjfawzyja, [url=http://ijuxxchkliph.com/]ijuxxchkliph[/url], [link=http://jkaiiolmspzd.com/]jkaiiolmspzd[/link], http://zplagkllglgj.com/

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: