Cand iubirea te raneste …

 

Ce faci sa te repari urgent?
Sapte sfaturi pentru ca suferinta ta sa se termine mai repede!
1. Fiecare reactioneaza altfel la deceptiile in dragoste. Cei mai multi se izoleaza si cad in butoiul cu amintiri. Spune „Stop!” si desprinde- te de ele! Sterge SMS-urile de la el/ea, ascunde scrisorile de dragoste sa nu le mai gasesti nici tu sau arunca-le. Gata cu trecutul!
2. Confrunta-ti suferinta, lupta-te cu ea! Important este sa nu iti plangi de mila. Esti un om valoros, chiar daca te iubeste cineva sau nu. Stii ca cine nu se iubeste pe sine nu poate astepta sa fie iubit de altii!

3. Suna-ti prietenii, vorbeste cu ei despre sentimentele tale! Multi stiu din proprie experienta prin ce treci acum. Confesea-za-te lor si descarca-ti sufletul! Nu trebuie sa-ti fie rusine de suferinta ta.
4. Nu te gandi mereu cu ce ai gresit si cine este de vina. Asta e! Nimic nu e vesnic in lume! Reprosurile nu te ajuta sa treci peste aceasta situatie. Ocu-pa-te de tine si rasfata-te: asculta muzica preferata, du-te la cum-paraturi, fa un sport, relaxeaza-te. Amintirile vor mai reveni, dar fara sentimentul ca ti se strange inima. Timpul vindeca toate ranile! Lasa-l sa isi faca treaba!

5. Nu te sfii sa dai frau liber furiei tale! Iesi in natura si tipa cat te tin plamanii, pana scoti toata ura din tine. Este mult mai bine asa decat sa-ti canalizezi ura spre propria persoana.
6. Nu te arunca inca intr-o aventura noua! Mai intai impaca-te cu ce s-a intamplat. O noua relatie nu te ajuta cu adevarat. Iti trebuie timp ca sa fii din nou liber/a pentru ceva nou. Si important este sa iti pui ordine in ganduri. Este greu, dar necesar sa te confrunti cu propriile sentimente ranite.
7. Nu transforma vechea relatie de iubire intr-una de prietenie. Acest lucru functioneaza cand ambele parti au trecut peste despartire. La un moment dat o sa fii iar pregatit/a sa-ti deschizi inima pentru altcineva.

Ce se intampla?
Nimeni nu scapa de suferinta in dragoste. La un moment dat vine randul fiecaruia. Pentru adolescenti, prima experienta este si cea mai dureroasa. Caderea din al saptelea cer intr-o gaura neagra, este o experienta ingrozitoare. Sa iubesti si sa nu mai fii iubit este una dintre durerile psihice cel mai intense pentru orice om. Din pacate, dragostea si suferinta merg mana in mana. Dezamagirile si perioadele de tristete pot avea insa si avantaje: orice esec pe care il depasim ne intareste increderea in noi insine! Iar tot acest carusel al sentimentelor pe care il traiesc adolescentii este necesar maturizarii. Te intareste si pregateste psihic pentru urmatoarea relatie.

De ce te doare dragostea?
Suferinta din dragoste poate apare in diferite forme: te indragostesti, dar dragostea ta nu este impartasita. In mod sigur ai trait si tu acest sentiment: un baiat dragut, o fata frumoasa te atrage ca un magnet. Te indragostesti, sentimentele tale o iau razna. Esti indragostit/a, te gandesti zi si noapte la alesul/aleasa ta/tau, simti un dor de nestavilit si ai un singur gand: sa-i cuceresti inima, sa-i fii aproape, sa-i simti fiecare rasuflare… Urmeaza lovitura: sentimentele nu sunt reciproce! Incerci absolut orice, dar nu-l/nu o poti face sa se indragosteasca de tine si, la un moment dat, realizezi ca nu ai nicio sansa. Toate visele tale se naruiesc…

Dragoste cu de-a sila nu se poate. O alta forma de suferinta in dragoste apare cand relatia se destrama. Durerea unei despartiri si pierderea partenerului iubit ne pot chinui destul timp: ati fost impreuna la bine si la rau, ati trait vremuri fericite, pline de tandrete, cu vise rozalii, v-ati certat si impacat iar. Iar fizic ati fost mai aproape unul de celalalt cum nu vi s-a mai intamplat cu nimeni. Poate chiar ai trait cu el/ea prima experienta sexuala.

Ai avut incredere deplina in iubitul/a tau/ta, te-ai deschis in fata lui/ei si i-ai oferit sentimentele tale pe tava. Deodata totul s-a terminat, drumurile voastre se separa. In acel moment de suferinta nu exista nicio consolare. Sa te desprinzi de persoana iubita este una dintre cele mai grele incercari din viata unui om. Nimic nu mai pare important atunci. Dragostea este hrana pentru suflet si este exact lucrul la care trebuie sa renunti in acel moment…

Forte proaspete pentru dragoste
Exista patru etape ale esecului in dragoste. Prima este negarea, cand nu vrem/putem sa credem ce s-a intamplat si ravnim la fosta relatie. Urmeaza neplacutul drum spre realitate si o noua fericire. „Bolnavul din dragoste” nu poate renunta dintr-o data la sentimente ca: suferinta, manie, disperare si feelingul neplacut de a nu insemna nimic. In astfel de momente este indicat sa plangi pentru ca se mai reduce stresul psihic.   (continuare)

 

8 comentarii (+add yours?)

  1. Sabau Ioana
    mart. 25, 2009 @ 16:52:12

    Cel mai important e sa spui intotdeauna:”A fost o experienta frumoasa din care am mai invatat ceva”. Si „orice sut in fund e un pas inainte”. 🙂

    Răspunde

  2. kspazzoj
    mai 27, 2009 @ 20:54:51

    Wx5PQE tknuxsspcdbp, [url=http://tqfgmrxbrxjg.com/]tqfgmrxbrxjg[/url], [link=http://skmcebnxeoax.com/]skmcebnxeoax[/link], http://iibmmbqywpfi.com/

    Răspunde

  3. sdgcisdx
    iun. 16, 2009 @ 11:21:58

    LL9iSt rgebxfbecjoz, [url=http://sejhmfoxfafd.com/]sejhmfoxfafd[/url], [link=http://kyjtpgzsnwhe.com/]kyjtpgzsnwhe[/link], http://fasaklwncqey.com/

    Răspunde

  4. costy
    iul. 27, 2009 @ 17:52:03

    stiam si eu ceva ceva! dar nu chiar asa omul e nascut sa le traga pe toate! dak nu ala nu se poate numi om va salut pe tot si tineti capul sus bafta!!

    Răspunde

  5. Meammexia
    aug. 15, 2009 @ 03:00:43

    Не сочтите за наглость, позвольте поинтересоваться
    Есть такой вебсайт http://www.mydatelove.com
    Что если к информационному содержанию сайта я добавлю движок для онлайн знакомст

    Răspunde

  6. marcela
    sept. 18, 2009 @ 16:39:58

    intradevar da este greu sa uiti persoana pe care o iubesti de 4 ani si acum cind ne certam de la nimikuri totul duce la despartire si nu pot sa ma resemnez cu acesta situatie

    Răspunde

  7. iulia1987
    ian. 20, 2010 @ 23:29:57

    Cand iubirea te raneste mergi mai departe!
    http://www.afladespre.ro/iubirea_un-joc-de-noroc-255.htm

    Răspunde

  8. anonim
    feb. 17, 2010 @ 19:41:22

    inca nu pot sa uit persoana iubita. motivul: o vad in fiecare zi! zi de zi, traiesc aceeasi drama. e langa mine si nici sa vorbesc cu ea nu pot, sa o ating , sa ii mai mangai fata! … eram cei mai fericiti oameni de pe pamant odata… acum a uitat tot.. oare e posibil, sa numai dai 2 bani acum? sau uiti asa tot?

    Răspunde

Lasă un comentariu